Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania!
Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki pomiędzy stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy.
Co jeść, żeby dostarczać sobie wszystkich makro- i mikroelementów, witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych?
Nie ma dnia, by Marta Mieloszyk-Pawelec, ekspertka mikroodżywiania, nie słyszała tego pytania w gabinecie. Odpowiada na nie wraz z dr Olgą Mizerą, dietetyczką.
Dwie specjalistki, a przy tym dziewczyny, które cieszą się życiem. I kochają jeść.
Z książki dowiesz się:
- jak wprowadzić w życie zasady mikroodżywiania,
- co to jest chronobiologia,
- gdzie szukać dobrych kwasów tłuszczowych,
- co jest najlepszym źródłem błonnika,
- jakie produkty zawierają wysokiej jakości białko.
Czas, by twój organizm zaczął działać w pełni swoich możliwości!
Naucz się zestawiać posiłki i jeść produkty zawierające wszystkie składniki odżywcze. Pomogą ci w tym proste, sezonowe przepisy i jadłospisy na każdy dzień. Zobacz, jak zdrowe może być jedzenie. I jak pyszne może być to, co zdrowe.